Zuidpost 8

Alexia Venema in de ZuidPost

 

Wat is uw goede voornemen voor 2023? Met de feestdagen en het nieuwe jaar in aantocht, kijken we uit naar een periode van plezier, warmte, verbinding en bezinning. In het verlengde daarvan worden er vaak goede voornemens gemaakt.

In de top 5 van de goede voornemens van 2022 stonden; 1. gezonder leven en afvallen, 2. meer bewegen, 3. minder stress, 4. meer genieten en 5. wat nieuws leren (zingeving). Eigenlijk allemaal voornemens die een directe link hebben met het gezonder maken van de eigen leefstijl. En laat daar nou net mijn passie liggen!

Daarom besteed ik vandaag aandacht aan de invulling van deze populaire voornemens. Want een voornemen is één, de realisatie en het behoud zijn net zo belangrijk. En daar ligt vaak ook de uitdaging waar ik mij beroepshalve op dagelijkse basis mee bezig houdt. Ik zie het als een tweetrapsraket, waaraan een goede motivatie (brandstof) ten grondslag ligt.

Voor het slagen van het voornemen – een gezondere levensstijl – is het belangrijk dat er een brandend verlangen (hart) ligt naar een of meerdere te behalen winst (en). Idealiter met een winstverdeling op korte en lange termijn zodat de reis ernaar toe voldoende uitdagende mijlpalen bevat.

Is het doel gerealiseerd, dan wordt het belangrijk de motivatie opnieuw te bezien en te laten evolueren naar het eindresultaat, het behouden van de levensstijl. Er is nieuwe brandstof nodig om het blijvend resultaat, blijvend te houden. Deze uiteenzetting voor het slagen van een voornemen – een gezondere levensstijl –  past bij wat ik altijd een goede intrinsieke motivatie noem. Die moet krachtig genoeg zijn om op dagelijkse basis het verschil voor jezelf te blijven maken.

Daarnaast is het belangrijk om praktische invulling te geven aan de voornemens die je voor ogen staan. Ik werk graag met de methode van de kleine stap. Het voordeel van deze methode is, dat je altijd zelf aan het roer staat van de gewenste veranderingen die nodig zijn om tot een optimalisatie te komen. Je bepaalt zelf wat haalbaar is in jouw situatie én waar je achter kan staan zodat je zowel geestelijk- als lichamelijk minimale weerstand ervaart. Want weerstand leidt tot frustratie en daar moet je zover mogelijk vandaan blijven. De reis moet bij voorkeur een feestje worden waarvan jijzelf de ankerplaatsen bepaald. Ik noem dat altijd; ‘Doen zoals je het zelf kan’.

Dan rest nog een goed plan, zodat je gelijktijdig kan werken aan alle vijf voornemens tegelijk. Dit wordt ook wel een holistische aanpak genoemd. Je zet hiermee het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang. Een optimaal zelf genezend vermogen wordt bereikt wanneer het postuur optimaal is. Het postuur is voor iedereen anders en voel je zelf aan. Wanneer zit ik het lekkerst in mijn vel, zitten mijn kleren goed en sta ik optimaal in mijn kracht? Is die balans gerealiseerd, dan is het belangrijk dit zo te houden om het zelf genezend vermogen optimaal te blijven benutten. Hierdoor geniet je op korte termijn van een betere hormonale balans, meer energie, en sta je beter in je kracht. Op lange termijn voeg je zo gezonde jaren toe aan het ouder worden.

Wat een mooi voornemen is dat voor 2023! Ik wens u heel veel succes om op basis van de  hierboven aangegeven uitgangspunten uw eigen plan voor 2023 te ontwerpen en ten uitvoer te brengen. Het is een mooie uitdaging om alle voornemens met elkaar in balans te krijgen én door kleine stappen te nemen, is het voor iedereen mogelijk voor zichzelf een verschil te maken. Werk je echter graag samen én op maat aan een plan voor een optimalere leefstijl, gezondheid en postuur? Of zou je graag binnen je eigen onderneming het verschil maken? Bezoek dan de website https://www.cure4life.eu/vestigingen/cure4life-haarlem/ en geef je op voor een gratis intake. Gedeeltelijke vergoeding is mogelijk via AON, Zilveren Kruis, Ohra, CZ & Menzis. Een kwalitatief, goed geprijsd supplement vind je bij Vitakruid, bij gebruik van de kortingscode ‘cure4life’ ontvang je 10% korting.

Lees de ZuidPost online