Mobiel blijven is een groot goed. Astrid (71) had een slechte knie en staat op de wachtlijst om geopereerd te worden. Ze wilde eerst 20 kilo afvallen om de belasting op haar knie minder te maken. Ze koos op advies van haar orthopeed voor Cure4Life en is inmiddels 19 kilo afgevallen.

Veel leesplezier!

Waarom wilde je graag afvallen?

Omdat ik een kunstknie krijg wilde ik graag voor de operatie afvallen zodat mijn lichaam fysiek gezonder wordt en de belasting op mijn gewrichten minder.

Welke voordelen merk je nu?

Nu ik minder weeg heb ik meer energie en gebruik nauwelijks nog maag medicatie. ik doe nu fysiotherapie om me voor te bereiden op de operatie. maar ik hoop en ga ervan uit dat de 20 kilo dat ik nu minder weeg het herstel mogelijk zal versnellen als dat ik die 20 kilo nog moet mee slepen.

Waarom heb je voor Cure4Life gekozen?

De orthopeed bij wie ik de operatie laat doen gaf me, nadat ik aangaf eerst te willen afvallen, Cure4Life als optie op omdat hij daar door andere patiënten goede resultaten had gezien.

Welk moment in het programma vergeet je nooit meer?

Het moment dat ik concludeerde steeds minder maagmedicatie, dat ik al jaren gebruikte, in hoefde te nemen. Dat was wel een bijkomende verrassing waar ik blij mee ben. Hoe minder medicatie hoe beter. Heb ook geen moment een hongergevoel gehad tijdens dit programma. Ook kwam ik tot de ontdekking dat bepaalde groenten die ik nog nooit gegeten had, zoals o.a. venkel, erg lekker vind. Het was voor mij ook wel even wennen aan bepaalde producten en bij het ene lukte dat wel en bij de andere niet. Het is echt een mindset geweest en dat is wel iets om aan vast te houden om te blijven waar ik nu ben qua levenswijze.

Er zijn ontzettend veel mensen die ook net zoals jij van hun overgewicht af willen. Wat wil je tegen die mensen zeggen?

Doen! Het is in het begin even zoeken, maar als je goed gemotiveerd bent gaat het je lukken. Ook door de begeleiding die je krijgt. Ondanks het prijskaartje, voor mij was het vakantie of kiezen voor een gezond gewicht en vooral de nieuwe leefstijl, dat laatste belangrijker. Ik heb nog geen zin om achter de geraniums te blijven zitten, ook al nader ik de 72 jaar. Jong of oud, je bent het waard om zo goed als mogelijk is gezond oud te worden. Veel succes als je beslist je aan te melden bij Cure4Life.

Tot slot, welk rapportcijfer geef je Cure4Life?

Een dikke 9!

Het is echt een mindset geweest en dat is wel iets om aan vast te houden om te blijven waar ik nu ben qua levenswijze.

Ook een gezond gewicht met Cure4Life?

Astrid werd tijdens het Cure4Life programma persoonlijk begeleid door consulente Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer & Haarlem. Wil jij ook graag samen met Alexia jouw ideale gewicht bereiken? En woon jij in de regio Haarlemmermeer / Haarlem? Klik dan hier voor meer informatie…