Holistische benadering

Alexia Venema is aangesloten bij de BATC, uitgangspunt van haar werk is een holistische benadering.

Wat is een holistische benadering?

Een holistische benadering van gezondheid betekent dat we kijken naar het geheel in plaats van de afzonderlijke delen. We erkennen dat alles met elkaar in verbinding staat en invloed heeft op elkaar. Dit omvat niet alleen fysieke gezondheid, maar ook emotioneel welzijn, mentale helderheid en spirituele balans.

Tevens werkt zij volgens de Vijf natuurgerichte principes

Deze principes komen voort uit een aantal natuurlijke wetmatigheden. Om gezond te zijn en te blijven dienen elk van deze principes in evenwicht te zijn, ook in hun onderlinge samenhang. De vijf principes zijn niet slechts los van elkaar te zien, maar zijn ook onderling afhankelijk van elkaar. Zij zijn als een vlechtwerk en beïnvloeden elkaar. Een voorbeeld is dat wanneer iemand niet voldoende goede voeding tot zich neemt de energiehuishouding niet optimaal zal zijn. Wanneer iemand veel piekert zal dit het lichaam ook energie kosten. Er dient dus naar alle vijf de principes en hun onderlinge samenhang te worden gekeken. Hieronder kunt je, in de juiste volgorde weergegeven, een beknopte uitleg vinden over de vijf natuurgerichte principes volgens BATC.

  1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie.

Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas gewerkt worden aan de principes prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

  1. Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

  1. Drainage

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

  1. Voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest.

Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

  1. Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Natuurlijke gezondheidstips

Alexia deelt waardevolle inzichten en tips over hoe je jouw gezondheid op een natuurlijke manier kunt ondersteunen. Dit omvat advies over het gebruik van natuurlijke remedies, het belang van voeding, het stimuleren van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Duurzaamheid en natuurverbinding

We moedigen een verbinding aan met de natuur en promoten duurzame levensstijl keuzes die niet alleen goed zijn voor jouw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze planeet.

Geleidelijke reis

We geloven dat het bereiken van een natuurlijk gezonder leven een geleidelijk proces is, en we moedigen je aan om kleine stappen te zetten in de richting van positieve veranderingen. Samen kunnen we groeien, leren en bloeien in harmonie met onszelf en onze omgeving. Iedereen kan dan ook hierin zijn weg vinden en slagen.

Laten we samen op ontdekking gaan en de kracht van een holistische aanpak ervaren voor een natuurlijk gezonder leven!

Ga je mee op reis?

Ga je samen met Alexia mee op reis naar een levensstijl die bij jou past zodat je een natuurlijk gezond leven krijgt? Heb je vragen, vul dan vrijblijvend het contactformulier in, het antwoord geven wij zo snel als maar mogelijk is. Ben je niet zo’n schrijver en heb je liever telefonisch contact? Bel dan naar 06 18 64 79 85